Energie besparen

Gunstig voor zowel het klimaat als uw energierekening.

Tips om energie te besparen
Energiezuinig
Hernieuwbaar
Duurzaam

Energie besparen

“Als bedrijf bent u in Nederland verplicht energie te besparen wanneer u meer dan 50.000 kWh elektriciteit of 25.000 m3 gas per jaar verbruikt en de investering in vijf jaar is terugverdiend. Wanneer u meer dan 200.000 kWh elektriciteit of 75.000 m3 gas verbruikt, kan de gemeente u een energiebesparingsonderzoek laten uitvoeren. Kijk voor meer wetten en regels omtrent energie besparen op Ondernemersplein, RVO en/of Webinar Informatieplicht Energiebesparing van het RVO. De erkende maatregelen voor energiebesparing zijn te vinden op InfoMil en RVO.

Klimaatroute kan voor u een QuickScan energiebesparing doen, waarbij u een overzicht ontvangt met alle (erkende) maatregelen die u kunt nemen om te verduurzamen. Wanneer u hulp wilt ontvangen bij het realiseren van deze maatregelen, kunt u ook contact opnemen met Stichting Breda Energie.

Maar ook wanneer u niet verplicht bent energiebesparende maatregelen te nemen, is het zeker goed om te bekijken wat u kunt besparen. Dit is gunstig voor zowel het klimaat als uw energierekening. Op deze pagina vindt u een aantal tips om dit te doen. Ook vindt u onderaan deze pagina een aantal websites waar u meer informatie kunt vinden over energie besparen.